Varmt välkomna hälsar alla vi på Hotel Continental Relax & Spa

Gamla anor och nytänkande

Hotel Continental Relax & Spa ägs av Jeanette Nerman och Jenny Bänsch Larsson. De köpte rörelsen 1992 och har sen dess arbetat med att förena den vackra sekelskiftsbyggnaden med ny modern inredning, allt för att ge gästen den bästa möjliga komforten. Hotellets 45 rum genomgår ständigt uppfräschningar och håller därför en hög kvalitet..

Med ledorden service, omtanke och personlig stil drivs hotellet med utgångspunkt från gästens bästa.

historia

Fastigheten som Hotel Continental Relax & Spa ligger i var från början ett femvånings hyreshus som uppfördes 1903 av byggmästare S A Johansson.

Sven Gratz (arkitekt 1864-1930) ritade huset i Jugendstil och gav det en hög sockel huggen av kvadersten. Fasaden fick en gulaktig tegel (troligtvis Skånskt eller danskt tegel) med mönstermurning i brunt och vitt. Husets hörnparti är brett med burspråk och var ursprungligen krönt med ett högt torn, som tyvärr nu är stympat. På fasaden finns också dekorativt utformade ankarjärn. I området Östra förstaden som hotellet ligger byggdes lägenheter, men dessa blev senare omgjorda till kontor då man kunde ta ut en större hyra från kontorsfastigheter.

Man vet idag att huset har huserat bostäder, Handelsvaruhuset Odertz, kontor, café och en skola för stenografi. Under mitten av 1900-talet byggdes delar av fastigheten om för att numera endast innehålla ett kontor och resterande del av fastigheten drivs idag som hotell.

Lediga jobb

Är du intresserad av att arbeta hos oss så är du varmt välkommen att skicka en intresseanmälan till jenny@continental-halmstad.se

frukost

För många är hotellfrukosten höjdpunkten under en hotellvistelse. Vi gör allt vi kan för att du ska få en härlig morgonstund och en bra start på dagen.

Frukostbuffé serveras:

Måndag - Söndag 06.30-10.00


Frukostbuffé ingår för alla övernattande gäster. Om du vill lyxa till det lite extra så ordnar vi gärna frukost på rummet.


Du som inte har sovit hos oss men ändå gärna vill äta vår hotellfrukost är varmt välkommen att göra det! Pris per person 195:-, om ni är fler än 4 personer slå gärna en signal och boka ett bord. Du når oss på telefon

035-17 63 00.

parkering

Parkering finns i hela kvarteret på markerade platser.

Betalning i automat via sms eller app 6:-/timme mellan kl 9.00 och 18.00 på vardagar, kl 9.00 - 12.00 på lördagar samt fritt på söndagar. En avlastningszon finns vid hotellets entré.